www.drsoroush.com

با ما تماس بگیريد    

بازگشت به صفحه اصلی

 

  گزارش سخنرانیهای انجام شده در تجمع اعتراض به توقيف مطبوعات

 سه‌شنبه 13 مرداد 1383 - 13:17

 در دومين نشست روزنامه‌‏نگاران در اعتراض به توقف انتشار ماهنامه «آفتاب» و روزنامه‌‏‏هاي «وقايع‌‏اتفاقيه» و «جمهوريت» كه روز دوشنبه 11 مردادماه  در دفتر انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران ايران برگزار شد، جمعي از چهره‌هاي سياسي، روشنفكران و روزنامه‌نگاران به طرح ديدگاه‌‏هاي خود در اين زمينه پرداختند .

 خلاصه‌اي از  اين سخنراني‌‏ها درپي مي‌‏آيد:

 سروش: بايد شعار سيستم قضايي مستقل و آزاد را سر داد

«عبدالكريم سروش» نيز در اين تجمع  گفت : دفاع از مطبوعات ، دفاع از حق و عدالت است و جامعه باز مهمترين لحنش ، مطبوعات باز است . براي اين امر بايد كوشيد و مهمترين ركن آن دموكراسي است.

وي گفت : اگر چه اين جمع تعدادشان در عدد و شمار كم است ، ولي صداي بلندي دارد ، وقتي مطبوعات را شهيد مي‌‏كنند ، من آنها را به امام حسين تشبيه مي‌‏كنم ، هر چند امروز كسي براي امام حسين روضه مي‌‏خواند ولي ما بايد خودمان از خودمان دفاع كنيم .

وي گفت : قبل از دوم خرداد من بيشتر از هر كس ديگري از مطبوعات دشنام و ناسزا شنيده‌‏ام .

سروش تصريح كرد : اگر حاكمان و مسوولان سياسي كشور به آزادي به عنوان حق اصلي مردم باور ندارند ، بايد به آن به عنوان روش موفق در حكومت كردن اعتقاد داشته باشند .

وي خاطر نشان كرد : آزادي حق انسان‌‏ها است ، مردم حق دارند كه آزاد باشند و از طرف ديگر حكمرانان براي اين كه بتوانند از زير دستان خود اطلاع درست داشته باشند و در حكمراني موفق باشند ، بايد بدانند كه مردم چه مي گويند و چه مي‌‏انديشند . اين كار را ماموران امنيتي هم نمي‌‏توانند انجام دهند و اين مسايل را در اختيار اين مديران قرار دهند .

وي افزود : قوي‌‏ترين سرويس‌‏هاي اطلاعاتي را شوروي داشت ، اما فرو شكست . كساني كه مي‌‏خواهند از راز دل مردم باخبر باشند ، بايد اجازه دهند كه قلم مردم آزاد و دهانشان باز باشد.

وي تاكيد كرد: مطبوعات ما بايد بيشتر روي دموكراسي كار كنند ، دموكراسي در نظر عموم ما چنين جلوه كرده است كه اركان مهم آن پارلمان و انتخابات آزاد است ، اما ركن مهمتر از اينها ، ركن قوه قضاييه است.

سروش افزود : شعارهاي زيادي در مورد انتخابات آزاد و باز بودن دست رئيس جمهور داده مي شود ، اما بيش از اين بايد در مورد استقلال و استحكام دروني قوه قضاييه اين شعارها داده شود . سيستم قضايي كشور بايد از يك ساز و كار معين برخوردار باشد و مصلحت را حقوق حاكمان نداند و از فشارهاي سياسي تبعيت نكند . به مطبوعات آزادي دهد تا حق را بستانند و با رعايت حقوق شهروندي به سمت دموكراسي واقعي حركت نمايد.

وي تاكيد كرد : ما به تكليف ديندار بودنمان مكلفيم ، شعار سيستم قضايي مستقل و آزاد از فشارهاي سياسي را سر دهيم و در اين صورت است كه ما فضاي باز خواهيم داشت .

سروش عنوان كرد : رسانه ها در جهان جديد نقش عظيمي در رشد فكري دارد ما نبايد آن را دست كم بگيريم . هر چند طرف مقابل اين آزادي را بر نمي‌‏تابد ، ما نبايد از آزادي اطلاعات و غنا بخشيدن به فرهنگ خود عقب نشيني كنيم.

وي خاطر نشان كرد: در صورت وجود آزادي هم انسان‌‏هاي تهيدست مكاني براي عرضه كردن ندارند ، مطبوعات بايد غنا داشته باشند تا بتوانند افكار را بسازند و آزادي توانگرانه ايجاد نمايند

 

 حجاريان: آيا برخورد دوگانه با روزنامه‌ها معناي عدالت اسلامي است؟ 

سعيد حجاريان خطاب به نشست اعتراض‌‏آميز " انجمن صنفي روزنامه‌‏گاران ايران" و "انجمن دفاع از آزادي مطبوعات " پيامي صادر كرد .

متن اين پيام كه توسط عيسي سحرخيز قرائت شد ، به شرح ذيل مي‌‏باشد ؛

"به نام آنكه قلم را آفريد".

"بر ميگرديم گل نسترن بكاريم"

هنگامي كه به حكم شاهزاده محمدحسن ميرزا مؤيد السلطنه، رييس دادگاه وقت مطبوعات، ملكالمتكلمين و ميرزا جهانگير صوراسرافيل را در باغشاه ، زير گل نسترن سربريدند كسي باور نمي‌‏كرد كه ديگر در ايران مطبوعه‌‏اي سر بر آورد ، چون هزينه سنگيني براي اهالي مطبوعات در آغاز كار و راه روزنامه‌‏نگاري در كشور رقم مي‌‏خورد. اما چرا در كشور ما روزنامه‌‏هايي با استفاده از رانت سياسي، با وجود عدم استقبال مردم و افكار عمومي، در امنيت كامل هر چه بخواهند ، مي‌‏توانند بنويسند و تامين مالي و آينده شغلي هيات تحريريه آنها فراهم باشد، اما هم زمان بسياري از روزنامه‌‏ها چون بيد بر سر ايمان خويش بلرزند و نويسندگان و خبرنگاران ، حتي كادر فني آنها از فردايشان بي‌‏خبر باشند و نتوانند حتي براي آينده نزديك خود و خانواده خويش برنامه بريزند ! اگر معني عدالت در جامعه اسلامي اين است ، پس معناي جور چيست؟

چه بسا عناصر مستعد و خوش قلم كه در اين كارزار به هدر رفتند ، از اين حرفه دامن برچيدند و يا جلاي وطن كرده و در گوشه‌‏اي از گيتي دامن عزلت گزيدند و چه بسا جوانان كه اميد به كسب آزادي و استقرار مردم سالاري داشته و به راه‌‏هاي مسالمت آميز دل بسته بودند ، و اكنون آن اميدها را نقش بر آب و آن راه‌‏ها را بي‌‏نتيجه و ابتر مي‌‏بينند و در پي راه چاره‌‏اي جديد و بديع هستند ، آنان راه بازگشتي براي چيدن گل نسترن مي‌‏جويند.»

 

تاج‌زاده: بايد در مقابل آينده سياهي كه اقتدارگرايان مي‌خواهند برايمان بسازند، ايستاد

 

«سيد مصطفي تاج‌زاده» عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت نيز در اين مراسم گفت : ما از بستن اين دو روزنامه نتيجه مي‌‏گيريم كه آقايان بنا بر يك‌‏صدا كردن جامعه گذاشته‌‏اند . امروز جلوگيري از نقض خطوط قرمز مطرح نيست ، آنها مي‌‏خواهند آينده سياه براي ما رقم بزنند كه ما در مقابل اين موج خواهيم ايستاد .

مصطفي تاجزاده طي سخناني در تحصن انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران ايران در اعتراض به روند عدم انتشار ماهنامه آفتاب و روزنامه‌‏هاي وقايع‌‏اتفاقيه و جمهوريت گفت : هشت سال قبل وقتي قرار بود برنامه رياست جمهوري خاتمي تدوين شود ، يكي از جدي‌‏ترين موضوعات مطرح شده اين بود كه ما سفرهاي نمايندگان مختلف را از طرف سازمان‌‏هاي حقوق بشر به ايران بلاموضوع كنيم .

وي ادامه داد : ما قصد داشتيم تا با رعايت دقيق حقوق‌‏بشر در جامعه ، كشور را از مزام اتهام خارج كنيم و به جامعه و جهان اعلام كنيم كه ما مردمي‌‏ترين انقلاب را داشته‌‏ايم و حالا مي‌‏توانيم يك نظام مردمي ايجاد كنيم كه حقوق شهروندان در حوزه هاي مدني و سياسي تضمين و تامين شود.

وي تصريح كرد : عملكرد اقتدارگرايان درست نقطه مقابل ما بود ، در سال‌‏هاي گذشته آنها روش‌‏هايي را به كار بردند كه نه تنها در جمهوري اسلامي سابقه نداشت ، بلكه در تاريخ ايران هم كم سابقه بود .

تاجزاده خاطرنشان كرد : آنها بستن فله‌‏اي و غيرقانوني مطبوعات را آغاز كرده بودند ، كه علي‌‏رغم داشتن صدا و سيما ، كانون‌‏هاي فرهنگي، تبليغاتي مختلف و روزنامه‌‏ها قدرت مقابله با موجي كه توسط رسانه‌‏هاي اصلاح‌‏طلب در جامعه پخش مي‌‏شد را ، نداشتند و از آن وحشت كرده بودند . آنها يكصد نشريه را تعطيل كردند ؛ به اين بهانه كه اين روزنامه‌‏ها خطوط قرمز را رعايت نمي‌‏كنند و به مصالح كشور لطمه مي‌‏زنند .

وي افزود : روزنامه‌‏ها وقايع‌‏اتفاقيه و جمهوريت كدام خطوط قرمز را نقض كرده بودند؟ شاكيان آنها كجا هستند؟ ‌‏آنها كدام مطلب خلاف دين و اخلاق را درج كرده بودند .

عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با بيان اينكه رژيم شاهنشاهي ايران را قبلا به عنوان رژيمي قدرتمند ،تبليغ مي‌‏كردند ، عنوان كرد : بعد از سخنراني شاه در مورد اقتدار خود امام خطاب به شاه گفت با تمام ادعاهايي كه مي‌‏كني قدرت دادن آزادي را نداري . امام يك ملاكي را عنوان كرد كه مي‌‏تواند براي هر نظام سياسي مطرح باشد .

وي افزود : نشانه اقتدار يك نظام قدرت دادن آزادي به منتقدين خودش است ، نظام فاقد اين مولفه پذيرفته است كه ضعيف است.

تاجزاده خاطرنشان كرد : اقتدارگراها در ايران با همه لافي كه مي‌‏زنند ، فاقد دادن آزادي به مخالفين خود هستند ، چون مي‌‏دانند از درون ضعيف هستند و در بيرون 85 درصد از مردم با خط‌‏مشي آنها موافق نيستند . اگر آنها مي‌‏خواهند كه ثابت كنند انطور نيست ، بايد در عمل با رعايت حقوق شهروندان آنرا ثابت كنند .

وي در پايان تاكيد كرد : اميدوارم در آينده به سمتي پيش برويم كه جامعه ما كه درطول صد سال گذشته يكي از ملت هاي پيشتاز بوده چه در مشروطه ، چه در ملي شدن صنعت نفت و چه در انقلاب و اصلاحات ، با رعايت حقوق شهروندان كارنامه مثبتي به جهان ارائه دهد و حكومت متناسب با شأن مردم با آنها رفتار نمايد.

 

 بسته‌نگار: اقتدارگرايان از تجربيات تاريخي درس نمي‌گيرند

«محمد بسته‌نگار» از فعالان ملي- مذهبي نيز در اين تجمع گفت : ما شاهد توقيف بيش از 200 روزنامه بوده‌‏ايم ، كه اين امر در تاريخ مطبوعات بي‌‏سابقه است.

محمد بسته‌‏نگار ؛ طي سخناني در تحصن انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران ضمن بررسي " آزادي بيان و مطبوعات " در طول يك صد سال اخير ، با اشاره به سالگرد بزرگداشت زهرا كاظمي و آزادي هاشم آغاجري ، گفت : آزادي آقاجري نشان مي‌‏دهد كه ديگر نمي‌‏توان با انگ‌‏زدن به افراد و به نام دين ، هر كاري كه مي‌‏خواهند ، انجام شود .

وي با اظهار اميدواري نسبت به آزادي عباس عبدي , عباس امير انتظام , يوسفي اشكوري , هدي صابر, تقي رحماني , رضا عليجاني و همه زندانيان دانشگاهي ، تصريح كرد : اين روزها مصادف است با سالگرد پيروزي انقلاب مشروطه ايران ، قيامي كه مردم در آن خواستند استبداد را محدود كنند ، اما استبداد به مخالفت پرداخت ، مجلس را به توپ بست ، روزنامه‌‏ها را توقيف كرد و روزنامه نگاران را به زندان انداخت .

وي افزود: پس از آن مردم گرفتار استبداد رضاخاني شدند ، مصدق‌‏ها و مدرس‌‏ها به زندان افتادند و اعدام شدند .

بسته نگار به وضعيت آزادي بيان در دوران نخست وزير دكتر مصدق اشاره كرد و اظهار داشت : دكتر مصدق اولين كاري كه پس از نخست‌‏وزير شدن انجام داد ، نامه‌‏اي به رئيس شهرباني وقت فرستاد ، مبني بر اينكه همه افراد روزنامه‌‏هايي كه مطلبي عليه او مي‌‏نويسند ، آزادند و نبايد مورد پيگيري قرار گيرند و به طوري كه در دوران نخست‌‏وزيري مصدق بيش از 70 روزنامه عليه او مطلب مي‌‏نوشت و حتي هتاكي مي‌‏كردند و به راحتي حرف‌‏هاي خود را مي زدند .

وي افزود: اين عمل مصدق انسان را به ياد حكومت امام علي مي‌‏اندازند كه وقتي كسي امام را به عنوان دشمن و كافر خطاب مي‌‏كرد ، امام مانع برخورد با او شد .

بسته نگار در ادامه ، گفت : اولين كاري كه حكومت پس از كودتاي 28 مرداد انجام داد ، بستن روزنامه‌‏ها و به زندان انداختن و اعدام روزنامه‌‏نگاراني همچون دكتر فاطمي بود .

بسته‌‏نگار با بيان اين كه عده‌‏اي به تحريف تاريخ مي‌‏پردازند و حكومت علي را مخالف دموكراسي تفسير مي‌‏كنند و مصدق را ديكتاتور مي‌‏خوانند ، بيان كرد : امروز كساني هستند كه حتي اجازه انتشار روزنامه‌‏اي را به مخالف خود نمي‌‏دهند ، هنوز طيفي در حاكميت پيدا مي‌‏شود كه تلاش مي‌‏كنند ، جلوي حركت آزادي خواهانه مردم را بگيرند .

وي با طرح اين پرسش كه " آيا با زنداني كردن روزنامه نگاران مردم در خود فرو مي روند؟ "، تاكيد كرد: اين چنين نيست ، ديگر نمي‌‏توان مردم را در غفلت نگه داشت . مردم بيش از 150 سال است كه به راه خود ادامه مي‌‏دهند و ادامه خواهند داد .

 

 شمس‌الواعظين: مطبوعات به «قلمرو بلازده» جامعه تبديل شده‌اند

 

«ماشاءالله شمس‌‏الواعظين» سخنگوي انجمن دفاع از آزادي مطبوعات نيز دراين مراسم گفت : برخورد با مطبوعات به شهرستان‌‏ها تسري پيدا كرده و به صورت يك اپيدمي درآمده است .

وي با بيان اينكه وضعيت مطبوعات در ايران به قلمرو بلازده شباهت پيدا كرده است , گفت: اين قلمرو بلازده به كمك‌‏هاي انسان دوستانه داخلي و بين‌‏المللي محتاج شده است .

وي مدعي شد : سيستم قضايي ظاهراً خواسته‌‏ كشتار جمعي كند و جز واژه "كشتار جمعي" هيچ چيزي نمي‌‏تواند بيانگر مقابله با مطبوعات باشد .

شمس‌‏الواعظين در ادامه به برخورد با مطبوعات در سال 83 اشاره كرد و گفت : قبل از توقيف وقايع‌‏اتفاقيه و آفتاب و نشريه صداي‌‏مردم كردستان , 34 مورد تعدي به مطبوعات صورت گرفته است , از طريق احضارها ، بازداشت‌‏ها و توقيف‌‏ها , با اين توضيح كه اين 34 مورد مربوط به 2 ماه از سال است , از آنجا كه فروردين دادستاني و مطبوعات عملاً كاري انجام نمي‌‏دهند . با اين توضيح در هر دو روز يك پرونده مورد بررسي قوه قضائيه قرار گرفته است, كه نسبت به سال 82 افزايش داشته است .

نائب‌‏رئيس انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران با انتقاد از كساني‌‏كه بر استفاده از سازوكارهاي داخلي در حمايت از مطبوعات تاكيد دارند , تصريح كرد : سازمان‌‏هاي دروني و ملي , براي احقاق حقوق مطبوعات ناتوان شده‌‏اند .

وي با بيان اينكه در خانواده بزرگ جهاني نيايد مانع حمايت غير محلي از حرفه‌‏اي كه عضوي از اين خانواده جهاني است شد , تصريح كرد : اگر يك زماني تمام راه‌‏ها ختم شود , مراجعه به نهادهاي بين‌‏المللي بايد مورد بررسي قرار گيرد.

شمس‌‏الواعظين , در پايان سخراني به بيان خواسته‌‏هاي انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران پرداخت و گفت : انجمن صنفي بيانيه‌‏اي صادر كرده است و خواستار كمك‌‏هاي مردمي به روزنامه‌‏نگاران بيكار شده است.

وي افزود : ما خواستار اين هستيم كه امكان طرح پرونده‌‏هاي مطبوعاتي به نهادهاي بين‌‏المللي فراهم شود .

نائب‌‏رئيس انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران همچنين خواستار اتحاد و همبستگي روزنامه‌‏نگاران و شخصيت‌‏هاي سياسي و مذهبي, براي تقويت ساز و كارهاي حمايت از مطبوعات و روزنامه‌‏نگاران شد.

 

رفيعي: ظاهراً روزنامه‌نگاران روزنامه‌هاي توقيف شده در فروشگاه هم نمي‌توانند كار كنند

«حسين رفيعي» از فعالان ملي-مذهبي نيز گفت : مشكل صنفي روزنامه‌‏نگاران اين است كه مشخص نيست چه كساني روزنامه‌‏نگار "حرفه‌‏اي" محسوب مي‌‏شوند .

وي از خودسانسوري و اعمال حاكميت مدير روزنامه بر كارفرما انتقاد كرد و گفت : بسياري از روزنامه‌‏نگاران حق و حقوق خود را نمي‌‏شناسند , كساني كه به عنوان كادر ثابت روزنامه فعاليت مي‌‏كنند يا نويسندگاني كه مقالاتي خاص براي روزنامه مي‌‏نويسند و يا حق‌‏التحريريه‌ها .

وي افزود : متاسفانه هنوز روزنامه‌‏نگاري به عنوان يك شغل پذيرفته نشده است , وزارت ارشاد , سازمان برنامه و بودجه , مجلس و حتي انجمن صنفي روزنامه‌‏نگار , روزنامه‌‏نگاري را به عنوان شغل به رسميت نمي‌‏شناسند . به طوري‌‏كه انجمن صنفي فرمي در اختيار من كه 37 سال سابقه روزنامه‌‏نگاري دارم قرار داده و در آن نوشته شغل شما چيست ؟

رفيعي با اشاره به توقيف‌‏هاي اخير ، تاكيد كرد : كساني‌‏كه در اين روزنامه‌‏ها بوده‌‏اند و از فعاليت محروم شده‌‏اند ، ممكن است حتي اگر در فروشگاه هم كار كنند , فروشگاه را ببندند.

 

ابراهيم يزدي: بسته شدن روزنامه‌ها نشاندهنده زنده بودن اصلاحات است

 

دبيركل نهضت آزادي نيز با حضور در اين تجمع گفت : انتخابات آزاد در يك جامعه بسته امكان ندارد ، اول بايد آزادي مطبوعات و اجتماعات تحقق يابد . ما نمي‌‏توانيم ادعا كنيم كه انتخابات آزاد داريم ، بدون اينكه پيش شرط‌‏هايش فراهم باشد.

ابراهيم يزدي افزود: از تاريخ مطبوعات ايران 150 سال مي‌‏گذرد و اين گروه بيش از هر گروه ديگر تلفات داده است ، از صور اسرافيل و ملك‌‏المتكلمين گرفته تا فرخي يزدي ، محمدمسعود شيرازي و فاطمي اين افراد قربانيان اين مسيرند .

وي تصريح كرد : جرم فاطمي در روزنامه نگاري بيشتر از جرمش به عنوان وزير امور خارجه بود ، اگر روزنامه نگار نبود به اعدام محكوم نمي‌‏شد ، قلم فاطمي تا اعماق وجود شاه را لرزانده بود .

يزدي خاطر نشان كرد : امروز توقيف مطبوعات از سطح تهران به شهرستان‌‏ها هم كشيده شده است ، در كردستان يك نشريه را به خاطر اينكه از يك اصلاح طلب در انتخابات مجلس شوراي اسلامي حمايت مي كرد ، بسته اند .

وي افزود : ما بايد از جرياني كه مي‌‏خواهد حقوق قانوني خود را به عنوان شهروند ايراني مطالبه كند ، حمايت كنيم . بستن نشريه آنها يعني اينكه شما هم به دنبال همان جريان مقابل خود كه جريان جدايي‌‏طلب است ، برويد.

وي خاطر نشان كرد : ما داعيه اين را داريم كه مي‌‏خواهيم فرهنگ خود را به دنيا انتقال دهيم و انقلاب خود را به دنيا صادر كنيم ، اما چگونه مي‌‏شود اين كار را با بستن قلم و زبان به پيش برد ؟ در كدام كشور نشر يك كتاب و انتشار روزنامه نياز به طي هفت خوان رستم دارد و بايد براي اين كار مجوز گرفت.

يزدي تاكيد كرد : رضاشاه اين را به اين صورت درآورد ، چون مي‌‏خواست جنبش‌‏هاي سياسي ، اجتماعي را كنترل كند ، اما امروز بايد اين سدها را بشكنيم .

وي عنوان كرد : روزنامه يك نهاد اقتصادي هم محسوب مي شود ، با هر بهانه‌‏اي امروز روزنامه‌‏ها را تعطيل مي‌‏كنند و يك عده اي را بيكار مي‌‏كنند . اين براي چيست؟ آنها مي خواهند شغلي به نام روزنامه‌‏نگاري نباشد ، مي‌‏خواهند بگويند برويد در جاهاي ديگر كار كنيد .

يزدي گفت : من برخلاف دوستان اعتقاد ندارم كه اصلاح‌‏طلبي مرده است . اگر روزنامه‌‏اي را مي‌‏بندند ، نشان از اين دارد كه اصلاحات زنده است و هزار جان دارد . علامتش اين است كه انجمن صنفي روزنامه‌‏نگاران و دفاع از آزادي مطبوعات هنوز وجود دارد و حرف مي‌‏زند , همين كه نتوانسته‌‏اند اين صداها را خاموش كنند نشان از وجود اصلاحات است.

وي خاطرنشان كرد : روزنامه‌‏نگاران با علم و اشراق, رسالت قلم را بپذيرند و بدانند كه قبل از آنها كساني بودند كه قرباني شده‌‏اند و از بستن رونامه‌‏ها و زنداني شدن خود نگران نباشند .

يزدي تاكيد كرد : شما بايد در جهت حفظ حقوق خود روزنامه‌‏نگاران را بيمه كنيد, صندوق تعاون ايجاد نماييد.

وي در پايان گفت : مطبوعات راه طولاني در پيش دارند ، ايران عصر تحولات عميق تاريخ را مي‌‏گذراند ، هر حركت يك گام به جلو در ايران مفيد و موثر است .

 

آرمين: بايد شيوه‌هاي جديدتري از مقاومت و اعتراض را در پيش گرفت

 

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب نيز در اين تجمعگفت : مطبوعات بايد قدر خود را بدانند ، اگر تاثير نمي‌‏‏گذاشتند , اگر حاصل كار مطبوعات بر افكار عمومي مشخص نبود , مطمئن باشيد اينچنين مورد حساسيت قرار نمي‌‏گرفت .

«محسن آرمين» توقيف مطبوعات را ملاك مناسبي براي سنجش ميزان صداقت مدعيان پاسخگويي دانست و گفت : تعطيلي مطبوعات آزاد و مستقل در شرايطي اتفاق مي‌‏افتد كه فرياد مبارزه با مفاسد اقتصادي و شعار پرطمطراق پاسخگويي , فضاي تبليغات رسمي كشور را پر كرده است .

وي افزود : روشن است كه مبارزه با مفاسد اقتصادي بدون وجود مطبوعات مستقل و آزاد , امكان‌‏پذير نيست , اين مطبوعات آزاد و منتقد هستند كه مي‌‏توانند قدرت را به نقد بكشد و جلوي مفاسد اقتصادي را بگيرند ، توقيف مطبوعات آزاد نشان مي‌‏دهد , شعار مبارزه با مفاسد اقتصادي يك دروغ بزرگ است.

آرمين تاكيد كرد : از مطبوعات تابع قدرت نمي‌‏توان انتظار داشت ، پر‏سشگري را به صورت جدي پيگيري كنند و پاسخ‌‏گويي تبديل به نمايش مضحكي مي‌‏شود .

وي در ادامه با بيان اينكه 6 سال از آغاز توقيف مطبوعات مي‌‏گذرد و در اين مدت 105 مطبوعه توقيف شده است ، مدعي شد : در طول اين مدت تنها 5 پرونده مورد رسيدگي قرار گرفته است و بقيه همچنان در انتظار رسيدگي هستند , سيستم قضايي كه مدعي پاسخگويي است و جلسات هفتگي‌‏اش موضوع رسانه‌‏هاي رسمي كشور است, بايد پاسخ دهد به چه دليل حدود 100 پرونده مطبوعاتي در طول 6 سال بررسي نشده است.

وي افزود : سيستم قضايي چه پاسخي در قبال روزنامه‌‏نگاراني كه بيكار شده‌‏اند , دارد . امنيت حرفه‌‏اي و شغلي‌‏شان تحديد شده است و خانواده آنها , گرفتار مشكلات اقتصادي شده‌‏اند.

آرمين با بيان اينكه پاسخ به اين پرسش‌‏ها مشخص است , گفت : اراده‌‏اي وجود دارد كه مطبوعات را بدون تاثير مي‌‏پذيرند , از ديدگاه‌‏ آنها رسانه منقد تا زماني تحمل مي‌‏شود كه تاثيري نداشته باشد , روزنامه‌‏اي حساسيت برمي‌‏‏انگيزد ، كه تاثيرگذار است .

وي فاصله ايران با سطح استانداردهاي جهاني در عرصه مطبوعات را ديگر خسارت فشارهاي حاكم بر مطبوعات دانست و گفت : به سادگي مي‌‏توان ارزيابي كرد فشار حاكم بر مطبوعات چقدر مي‌‏تواند براي فرهنگ مكتوب ما زيان‌‏بار باشد.

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي, پر هزينه شدن كار مطبوعاتي, بي رقيب شدن به كار مطبوعات , افول سطح حرفه مطبوعاتي را از عواقب فشار بر مطبوعات دانست.

آرمين خطاب به روزنامه‌‏نگاران تاكيد كرد : در مقابل اين فشارها بايد شيوه‌‏هاي جديدتري از مقاومت و اعتراض اتخاذ شود , بايد راه‌‏هاي مختلف مورد بررسي قرار گيرد ، چرا كه اعتراضات و شيوه‌‏هاي سنتي و معقول اعتراض‌‏ها تاكنون نتيجه بخش نبوده است . راه‌‏هايي كه صداي اين جلسات را آنقدر بلند كند كه طرف مقابل نتواند , آن را ناديده بگيرد .

وي با بيان اينكه مشكل مطبوعات , مشكل قانون و ضابطه نيست , تصريح كرد : با وجود همين قانون هم, جامعه مطبوعات مي‌‏تواند وضعيت بهتري داشته باشد, اما مشكل ما اين است كه مطبوعات به دست افراد افتاده است.

 

ويسي: فضاي مطبوعاتي افغانستان از ايران آزادتر است

«مراد ويسي» عضو شوراي سردبيري «وقايع اتفاقيه» نيز در اين تجمع ، گفت : امروز حاكميت‌‏ها را با آزادي بيان مي‌‏شناسند ، نه با آزادي انتخابات . ما امروز آزادي انتخابات ، آزادي رسانه‌‏ها را حفظ نمي‌‏كنيم .

وي گفت : انتظار ما از مسئولين اين است كه در چارچوب قانون از ما حمايت كنند و در اين راستا يك هيات پنج نفره متشكل از سردبيران تشكيل شده است كه با مسئولان ملاقات نمايد .

وي افزود : كل مملكت ما و مسئولين كشور مديون روزنامه‌‏نگاران هستند و امروز بدنه روزنامه‌‏نگاران است كه هزينه اطلاع‌‏رساني و نقد قدرت سياسي را مي‌‏پردازد . بدنه روزنامه‌‏نگاران بر خلاف مدير و سردبير به لحاظ شغل و معيشت زندگي آسيب پذيرتر است . بعد از تعطيلي هر روزنامه يك بحران در خانواده روزنامه‌‏نگاران بوجود مي‌‏آيد.

عضو شوراي سردبيري وقايع اتفاقيه ، تصريح كرد : اگر اصلاح‌‏طلبان مي‌‏خواهند روزنامه‌‏هاي ديگري را منتشر كنند ، نمي‌‏توانند به دغدغه‌‏هاي آنها بي‌‏توجه باشند . قوه قضائيه كار خود را مي‌‏كند و منطق خود را دارد كه با آن منطق دارد پاكسازي مي‌‏كند . امروز هر يك از دوستان اصلاح‌‏طلب وظيفه دارند از بدنه روزنامه‌‏نگاران حمايت كنند.

وي ادامه داد : ما بايد اين تريبون‌‏ها را حفظ كنيم تا بحث آزادي و نقض حقوق بشر را به گوش دنيا برسانيم.

ويسي با اشاره به اينكه دموكراسي شكلي نيست بلكه محتوايي است ، گفت : در كويت كه تازه به زنان حق رأي داده شده است ، جرأت نمي‌‏كنند به روزنامه‌‏ها تعرض نمايند. روزنامه‌‏اي به شخص اول مملكت توهين مي‌‏كنند , وزير تبليغات دستور توقيف 48 ساعته را مي‌‏دهد كه خود او به اين روند اعتراض مي‌‏كند ، چون وي مي‌‏داند كه تساهل و تسامح شرط ادامه حكومت است.

وي افزود : در افغانستان كه سنتي‌‏تر از ما است دهها روزنامه منتشر مي‌‏شود ، بدون اينكه هيچ كدام بسته شود. در پاكستان شما آزادترين رسانه‌‏ها را مي‌‏بينيد ، چون حاكميت جرأت ورود به عرصه مطبوعات و تعرض به آنها را ندارد.

 

http://rouydad.info/ver03/news/index.aspx?UID=291

 

بازگشت به اّرشيو خبرها