www.drsoroush.com

با ما تماس بگیريد    

بازگشت به صفحه اصلی

 

  روزنامه نگاران خواهان فضای مناسب تر هستند

 

سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۸۳ - ۱۶ جمادى الثانى ۱۴۲۵ - ۳ اوت ۲۰۰۴

 

گروه اجتماعى، مريم خورسند: تريبون آزاد دفاع از حقوق روزنامه نگاران روز گذشته با حضور جمعى از روزنامه نگاران و چهره هاى فرهنگى و سياسى و نيز روزنامه نگاران بيكار شده روزنامه وقايع اتفاقيه در محل انجمن صنفى روزنامه نگاران ايران برگزار شد.

در اين نشست جمعى از روزنامه نگاران درباره حقوق صنفى اعضاى اين صنف و حقوق تعريف نشده گروه روزنامه نگاران حق التحريريه نويس صحبت كردند و از بيمه نبودن اكثريت روزنامه نگاران در كنار ساير مشكلات صنفى انتقاد كردند.

ابراهيم يزدى در اين مراسم با اعلام حمايت از حقوق و آزادى مطبوعات به حسين فاطمى وزير خارجه دولت مصدق به عنوان يك روزنامه نگار اشاره و تاكيد كرد كه ازديدگاه حكومت جرم هاى مطبوعاتى او بيش از جرم هاى وزارتى اش بود. يزدى همچنين با انتقاد از اينكه دامنه توقيف مطبوعات به شهرستان ها نيز كشيده شده به توقيف يك نشريه در كردستان اشاره كرد و گفت: با اين شيوه ها كسانى كه براى دموكراسى تلاش مى كنند تضعيف و در مقابل انديشه هاى جدايى طلبى تشويق مى شود.

وى با اعتراض به مقررات دست و پا گير براى صدور مجوز انتشار كتاب و روزنامه در ايران افزود:روزنامه يك نهاد اقتصادى نيز محسوب مى شود و نبايد به بهانه تخلف كل اين نهاد از فعاليت باز بماند چنانچه وقتى رئيس دستگاهى جرمى را مرتكب شد با او برخورد مى شود، نه آنكه با مجموعه. يزدى افزود: وقتى با مطبوعات چنين برخورد مى شود يعنى اينكه قرار است با خود اين حرفه مخالفت شود.

وى با اشاره به اين مطلب كه مگر ما مى توانيم از دموكراسى صحبت كنيم و با بايدها و نبايدهاى بسيار مواجه باشيم و از انتخابات سالم صحبت كنيم، افزود: انتخابات آزاد در يك جامعه بسته امكان ندارد بلكه ابتدا بايد حقوق و آزادى هاى مردم و مطبوعات مشخص شود و سپس درباره ساير آزادى ها صحبت كنيم كه همين علت تعطيل كردن يك روزنامه به عنوان يك نهاد اشتباه است.

وى معتقد است: اصلاح طلبى نمرده است و اينكه روزنامه اى را تعطيل مى كنند به معنى زنده بودن اصلاح طلبى و نفس كشيدن اين جريان است.اما اينكه در انجمن صنفى كم كارى مى شود يا نواقصى دارد مسئله اى جداگانه است اما نمى توان صداى اصلاح طلبى را خاموش كرد. وى ايجاد صندوق تعاون را براى روزنامه نگاران در انجمن صنفى پيشنهاد داد و اينكه از اين طريق مى توان از مطبوعات و روزنامه نگاران دفاع كرد. يزدى پيشنهاد داد: انجمن صنفى را تبديل به موزه مطبوعات كنيد و عكس قربانيان مطبوعات در طول تاريخ مطبوعات را در اين مكان نصب كنيد زيرا لازم است كه بدانيم چه راه طولانى را طى كرده ايم.

در اين نشست همچنين دكتر عبدالكريم سروش به تكريم اهل قلم پرداخت و گفت: اگر اين جمع كوچك است اما صدايشان بلند است. وى افزود: در اينجا وقتى مطبوعات شهيد مى شوند خودمان بايد براى خودمان روضه بخوانيم و طبيعى است كه در اين شرايط دفاع از حقوقمان كارى مدرن و متهورانه است. وى به يادآورى نشرياتى كه چندان پيچيدگى ندارد و رسيدگى به آن سخت نيست اما هيچ جوابى به توقيف آنها داده نشده است درخواست كرد كه دستگاه قوه قضائيه كه مى خواهد پاسخگو باشد مى تواند به علت مسكوت ماندن بررسى پرونده مطبوعات توقيف شده بپردازد و در اين خصوص جواب دهد كه چگونه دليل حدود ۱۰۰ پرونده مطبوعات در طول ۶ سال مورد بررسى قرار نگرفته است و بيكارى صدها روزنامه نگار به چه علت مورد بررسى قرار نگرفته است؟

به اعتقاد وى جريانى مى خواهد تا اثرگذارى مطبوعات مستقل و منتقد از ميان برود. وى گفت: مطبوعات بايد قدر تاثيرگذارى خود را بر افكار عمومى بدانند. آرمين معتقد است: در عصر گسترش تكنولوژى بايد اين امر مورد بررسى قرار گيرد كه چرا بخش فرهنگ مكتوب، اين چنين مورد عتاب قرار گرفته و اين توقف چه بازتابى را در پى خواهد داشت و اينكه اين فشار بر مطبوعات تا چه اندازه مى تواند براى فرهنگ مكتوب ما پرهزينه باشد. وى به مواردى همچون افول سطح فعاليت مطبوعاتى، افزايش هزينه فعاليت مطبوعات حرفه اى و بالا رفتن ريسك كار اشاره كرد و تاكيد كرد: انجمن صنفى مطبوعات در مقابل مشكلات مطرح نشده بايد جدى تر و فعال تر برخورد كند.

قوه قضائيه نيز توجه داشته باشد كه به صرف اشتباه يك روزنامه نمى توان صدها نفر را بيكار كرد، در غير اين صورت مسئوليت اقتصادى و اجتماعى اين خيل عظيم خانواده هاى بيكار شده را چه كسى تقبل مى كند. وى معتقد است: در مقابل فشار وارده بايد شيوه هاى جديدترى از مقاومت و اعتراض اتخاذ شود. آرمين پيشنهاد مشخصى را مطرح نكرد اما افزود: راه هاى جديدى در مقابل اعتراض به توقيف مطبوعات مى تواند انتخاب شود.

چون شيوه هاى اعتراض معمول تا به امروز به جواب نرسيده است، پس بايد راه هاى ديگر را تجربه كرد. در اين جلسه مصطفى تاج زاده، شمس الواعظين، مراد ويسى و چند تن ديگر از روزنامه نگاران درباره حقوق صنفى روزنامه نگاران و نقش روزنامه نگاران در اصلاح جامعه و نقد قدرت به صحبت نشستند. همچنين پيامى از سوى سعيد حجاريان خطاب به روزنامه نگاران خوانده شد.

 

http://www.sharghnewspaper.com/830513/societ.htm

 

بازگشت به اّرشيو خبرها