www.drsoroush.com

 

عبدالکريم سروش

 
     
 
 

سه‌شنبه، 24 مهر 1385

 

  اگر با این مردم و دانشجویان به قانون رفتار نمی کنید، با ایشان مدارا کنید
 

 

 مراسم سخنرانی در حسینیه ارشاد به مناسبت آخرین شب از لیالی قدر، شب گذشته مطابق با برنامه اعلام شده از سوی سازمان دانش آموختگان ایران و اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برگزار گردید اما انچه این برنامه را متمایز با مراسمهای انجام شده در شبهای گذشته کرد، حضور و سخنرانی از قبل اعلام نشده دکتر عبدالکریم سروش متفکر برجسته معاصر بود.

هر چند که شایعه حضور و سخنرانی دکتر سروش در حسینیه ارشاد و در لیالی قدر در گوشها پیچیده بود اما این گمان می رفت تا با برگزاری آخرین شب مراسم باطل گردد. 1 ماه پیشتر از حضور و سخنرانی دکتر سروش در همایش دین و مدرنیته در همین محل جلوگیری شده بود اما در میانه مراسم شب بیست وسوم ودر هنگام سخنرانی تقی رحمانی ، دکتر سروش از درب پشتی حسینیه وارد سالن شد و در ردیف اول جای گرفت ورود دکتر سروش با ابراز احساسات جمعیت حاضر در سالن که از حضور اعلام نشده ایشان غافلگیر شده بودند همراه بود تا جاییکه مجری مراسم با قطع سخنان تقی رحمانی از حضار درخواست کرد تا نظم جلسه را حفظ کنند.

دقایقی بعد محمد صادقی مجری برنامه با آرزوی بازگشت دکتر سروش به دانشگاه در مقام استاد، از ایشان خواست تا در پشت تریبون قرار گیرند .عبدالکریم سروش نیز در میان ابراز احساسات حضار و در حلقه عکاسان در پشت تریبون قرار گرفت و به ایراد سخنانی کوتاه در زمینه شب قدر پرداخت.

دکتر سروش با تشکر و قدردانی از تمامی حضار جلسه علی الخصوص بانیان برنامه از اظهار لطف دوستان تشکر کرد و گفت: به دوستان برگزار کننده از این جهت که صنعت غافلگیری را نیک می دانند تبریک می گویم.

دکتر سروش شبهای قدر را لیالی مبارک و خجسته ای دانست که باید در آن به یکدیگر مبارکباد گفت
سروش با اشاره به نزول قران در شبهای قدر گفت: در این شبها پیامبر اسلام اولین تجربه دینی خود را داشت و این تجربه دینی را با ما که پیروانش هستیم در میان نهاد. و البته برای همه ما امکان بر افروختن این شعله دینی مخصوصا در چنین شبهایی وجود دارد.

دکتر سروش در ادامه با ذکر دعایی منسوب به پیامبر اسلام ادامه داد: تمامی کسانی که در راه تصحیح فهم دینی تلاش می کنند عبادت بزرگی می کنند و باید راه آنها را عزیز شمرد. سروش گفت: آدمیان عبادات مختلفی دارند عبادات برخی گریستن، برخی رکوع و سجود و عبادات گروهی نیز اندیشیدن است.

سروش مهمترین عبادات در این شبها را تقرب الی الله با خردورزی دانست و گفت: گمان نکنید که این سخنرانیها مقدمه ای است برای اصل موضوع و قران بر سر گرفتن ،بلکه اصل موضوع همین اندیشیدن و به تفکر واداشته شدن است. ما هر چه بیشتر بیاندیشیم و هرچه بیشتر تعقل کنیم البته عبادت کرده ایم.

دکتر سروش در پایان با اشاره به سیره و رفتار علی (ع) و قرائت اشعاری از مولوی در این مورد، امام علی را افتخار انبیا و اولیا دانست و ضمن اشاره به حلم و مدارای علی، خطاب به حاکمیت گفت: امروز حرف ما با شما این است که اگر به قانون عمل نمی کنید به حلم عمل کنید، با مردم و دانشجویان مدارا کنید یک حکومت نباید همواره در برابر مردم تیغ بکشد بلکه باید به حلم و مدارا رفتار کند.

 

 

منبع:

       ادواردنیوز

بازگشت به اّرشيو خبرها